Register

No sound please help

Solve your ChrisTV PVR related problems ( Read this before you post )
Also please check the Tips&Tricks Forum, you might find a fix for your problem.
Member
Posts: 3
Joined: 11 Mar 2013, 20:35

No sound please help

Postby mtrx » 11 Mar 2013, 20:47

Hi all i use videomate u890 tuner usb with installed driver . I have screen but i dont have any sound . As you see in the pictures my sound source is microphone , and i dont have any sound source . I tryed to reinstall my realtek hd drivers and reinstall cristv but the result is same again i dont have sound and have tv screen on my laptop compaq cq 56 . Thanks
Image
Image
Image

Chris P.C. Support Team
User avatar
Posts: 4378
Joined: 01 Sep 2003, 18:31
Location: Chris P.C. HQ

Re: No sound please help

Postby Chris » 12 Mar 2013, 09:21

Please attach ChrisTV.log file.

Member
Posts: 3
Joined: 11 Mar 2013, 20:35

Re: No sound please help

Postby mtrx » 12 Mar 2013, 13:44

Ok i will sad yesterday i installed a windows xp on my second hard drive and now i will use windows xp for the program . I dont have any problem with driver instalations or something else . My only problem now with windows xp is i have screen but i dont have any sound . This are the screenshots and down is the log file . And one last thing , when i start the program auto my wave is muted and going down . Thank you (btw cris i dont saw romanian discusion forum if you want you can move this topic there ((mersi mult si sper ca ma poti ajuta)) This down is my last good log with this setup i can see the programs but i dont have any sound thanks again

Image
Image
Image
Image
Image

Code: Select all
--------------------------------------------------------------
15:30:58.187: --- ChrisTV Lite version 5.70 ---
15:30:58.187: --- Today : 12.3.2013 г. ---
15:30:58.187: --- ChrisTV is initializing ... ---
15:30:58.187: --- Checking System ... ---
15:30:58.187: --- Operating System Found :  Windows XP Service Pack 3 Build(2600) with DirectX 4.09.00.0904
15:30:58.187: --- ChrisTV filters  ---
15:30:58.312: --- Video Window is rendered normal ---
15:30:58.312: Inf - Searching for DirectShow filters...
15:30:58.312: Err - LoadFilter Error : Class not registered
15:30:58.312: Inf - Deinterlace Filter NOT Found.
15:30:58.312: Inf - Dump Filter NOT Found.
15:30:58.312: Inf - FFDShow Filter NOT Found.
15:30:58.312: Inf - Search Done.
15:30:58.312: Inf - Sound Playback Mixer 0: Realtek HD Audio output
15:30:58.312: Inf - Sound Recording Mixer 0: Realtek HD Audio output
15:30:58.359: Inf - Video Capture Sources : Found : USB Video Device
15:30:58.359: Inf - Video Capture Sources : Found : VideoMate U8xx/U9xx
15:30:58.390: Inf - Video Capture Sources : Using : VideoMate U8xx/U9xx
15:30:58.406: Inf - Creating the graph...
15:30:58.406: Inf - Setting Video Standard : 4
15:30:58.453: Inf - Done.
15:30:58.453: Inf - "Preview" : Preview Video Pin Found.
15:30:58.453: Inf - "Capture" : Capture Video Pin Found.
15:30:58.468: Inf - "Audio" :  Audio Pin Found.
15:30:58.484: Err - SetMediaFormat2 - Preview Resolution setting to 768x576 failed: Unspecified error
15:30:58.500: Inf2 - The Graph has been created.
15:30:58.515: Inf - Preview Graph :
15:30:58.515: Inf - Filter : VideoWindow1
15:30:58.515: Inf - Filter : AVI Decompressor
15:30:58.515: Inf - Filter : TV Capture Filter
15:30:58.515: Inf - Filter : VideoMate U900 Crossbar
15:30:58.515: Inf - Filter : VideoMate U900 TvAudio
15:30:58.515: Inf - Filter : VideoMate U900 TvTuner
15:31:13.437: Inf - Sound reinitialized, Country code : 40
15:31:13.437: Inf - TVAudio search.
15:31:13.437: Inf - Crossbar search.
15:31:13.437: Inf - Done.
15:31:13.437: Err - Could not find IID_IAMCrossbar2 - required for some combo cards
15:31:13.437: Inf - Checking Overlay...
15:31:13.437: Inf - Done.
15:31:13.437: Inf - Crossbar : VideoMate U900 Crossbar
15:31:13.437: Inf - Crossbar : Audio Tuner In : Pin : 3
15:31:13.437: Inf - Crossbar : VideoMate U900 Crossbar
15:31:13.437: Inf - Using Crossbar Pin Video Tuner In : 0
15:31:13.437: Inf - Using Crossbar Pin Video Composite In : 1
15:31:13.437: Inf - Using Crossbar Pin S-Video In : 2
15:31:13.437: Inf - Crossbar Pin Video Decoder Out : 0
15:31:13.437: --- ChrisTV is disabling MSP ---
15:31:13.437: --- ChrisTV is OK ---
15:31:13.437: Inf - Channels.ini file is present
15:31:13.437: Inf - Preparing Crossbar...
15:31:13.437: Inf - Prepare graph...
15:31:13.937: Inf - Graph Playing.
15:31:14.312: Inf - Loading settings...
15:31:14.328: Inf - Creating Video Settings Window  ...
15:31:14.390: Inf - Video Window - 7
15:31:14.437: Err - SetMediaFormat2 - Preview Resolution setting to 768x576 failed: Unspecified error
15:31:14.453: Inf - View Change - Preview Resolution : 768x576
15:31:14.484: Inf - Video Window - 8
15:31:14.484: Inf - Video Window - 9
15:31:14.484: Inf - Video Window - 10
15:31:14.484: Inf - Video Window - 11
15:31:14.484: Inf - Video Window - 12
15:31:14.500: Inf - Video Window - 13
15:31:14.546: Inf - Video Window - 14
15:31:14.609: Inf - Video Window - 15
15:31:14.656: Err - No sound device or input
15:31:14.656: Inf - Loading done.
15:31:14.750: Inf - Creating Channel Settings Window.
15:31:14.750: Inf - Loading TV Icons...
15:31:14.750: Inf - Searching for available TV Icons ...
15:31:14.875: Inf - TV Icons added : 232
15:31:14.875: Inf - Done.
15:31:14.875: Inf - Loading channels ...
15:31:14.875: Inf - Channels Count : 53
15:31:14.953: Inf - Done1.
15:31:14.953: Inf - Done2.
15:31:15.218: Inf - Tunning last channel...
15:31:15.484: Inf - Last channel TV
15:31:15.484: Inf - Done.
15:31:15.484: Inf - Load channel settings...
15:31:15.750: Inf - Done.
15:31:15.750: Inf - Audio Crossbar
15:31:15.750: Inf - Done.
15:31:15.765: Inf - Country list...
15:31:15.796: Inf - Done.
15:31:15.796: Inf - Show Main Form...
15:31:15.796: Inf - Loading last settings.
15:31:15.796: Inf - The Channels Menu is being created now ...
15:31:15.828: Inf - Done.
15:31:15.828: Inf - Done.
15:31:15.828: Inf - Searching for available language files ...
15:31:15.843: Inf - Loading language ...
15:31:16.093: Inf - Done.
15:31:16.093: Inf - English language loaded.
15:31:16.109: Inf - ShowMainForm Ended.
15:31:16.109: Inf - Sound Timer.
15:31:16.109: Inf - Sound Timer done.
15:32:00.046: Inf - Clearing graph....
15:32:00.093: Inf - Graph Stopped.
15:32:00.109: Inf - Filters disconnect.
15:32:00.109: Inf - Graph Cleared.
15:32:00.109: Inf - Done.
15:32:00.109: Inf - Saving ChrisTV settings & channels ...
15:32:00.140: Inf - Done.
15:32:00.140: --- ChrisTV is closing now ---

Chris P.C. Support Team
User avatar
Posts: 4378
Joined: 01 Sep 2003, 18:31
Location: Chris P.C. HQ

Re: No sound please help

Postby Chris » 12 Mar 2013, 16:40

Please check the steps from this topic point B:
viewtopic.php?f=9&t=537

Member
Posts: 3
Joined: 11 Mar 2013, 20:35

Re: No sound please help

Postby mtrx » 12 Mar 2013, 17:47

Am rezolvat ! Now with this settings works Driver settings -> Advanced settings -> Main Settings first option on , -> Audio Settings -> first option on and Additional settings first two (the second with method 3) , and now i have sound and video quality but sometimes i have some lines when the objects on the screen changes his positions . Now only thing is when i start the program my wave is mutted and i must access Master Volume to make it not mute . Thanks for support !

Return to Troubleshooting, Errors & Bugs in ChrisTV

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest