Register

Problem When Using Nero 6.3.1.15 Or Above

Make your ChrisTV PVR work better and solve any settings problem
Member
Posts: 7
Joined: 08 Jun 2004, 09:10
Location: Netherlands

Postby kantjer » 14 Jun 2004, 15:33

After updating Nero to v 6.3.1.15 ChrisTVstopt working.
After starting ChrisTV is comes to the point where the start screen says "detecting hardware" chrisTV just stops no error message.

About 1 out of 3-4 times it manages to start up but after about a minute the application closes and picture is gone, sound however stays.

After removing Nero everything is ok (reinstalling Nero again and the problem is back)

Anybody any ideas how to solve this?

Log:
17:54:33.953: --- ChrisTV Professional version 3.70 ---
17:54:33.968: --- Today : 14-6-2004 ---
17:54:33.968: --- ChrisTV is initializing ... ---
17:54:33.968: --- Checking System ... ---
17:54:33.968: --- Operating System Found : Windows XP Service Pack 1 Build(2600) with DirectX 4.09.00.0902
17:54:33.968: --- ChrisTV is begining the graph filter ---
17:54:34.171: --- Video Window is rendered normal ---
17:54:34.265: Inf - Image Processing Filter Found.
17:54:34.281: Inf - Deinterlace Filter Found.
17:54:34.343: Inf - Wave Destination Filter Found.
17:54:34.375: Inf - Video Capture Sources : Found : Pinnacle WDM PCTV Video Capture
17:54:34.390: Inf - Video Capture Sources : Using : Pinnacle WDM PCTV Video Capture
17:54:41.921: Inf - Creating the graph...
17:54:41.937: Inf - Adding Overlay to the graph ...
17:54:42.062: Inf2 - The Graph has been created.
17:54:42.062: Inf - InGraph : VideoWindow1
17:54:42.078: Inf - InGraph : Overlay
17:54:42.078: Inf - InGraph : TV Capture Filter
17:54:42.078: Inf - InGraph : Pinnacle WDM PCTV Crossbar
17:54:42.078: Inf - InGraph : Pinnacle WDM PCTV TvAudio
17:54:42.078: Inf - InGraph : Pinnacle WDM PCTV Analog Tuner
17:54:42.234: Inf - Sound reinitialized, Country code : 31
17:54:45.843: Err - Could not find IID_IAMCrossbar Interface 2
17:54:45.843: Inf - Crossbar : Pinnacle WDM PCTV Crossbar
17:54:45.843: Inf - Crossbar : Audio Tuner In : Pin : 3
17:54:45.843: Inf - Crossbar : Audio Line In 3 : Pin : 4
17:54:45.843: Inf - Crossbar : Audio Decoder Out : Pin : 1
17:54:45.843: Inf - Crossbar : Video Tuner In : Pin : 1
17:54:45.843: Inf - Crossbar : Video Decoder Out : Pin : 0
17:54:45.859: --- ChrisTV is disabling MSP ---
17:54:45.859: --- ChrisTV is OK ---
17:54:46.593: Inf - Channels.ini file is present
17:54:46.593: Inf - Video input : 1
17:54:46.593: Inf - Preparing Crossbar...
17:54:46.593: Inf - Playing graph...
17:54:46.734: Inf - Graph is Playing ...
17:54:46.750: Inf - Deinterlace Filter timer ...
17:54:47.250: Inf - Creating Video Settings Window ...
17:54:47.296: Inf - Video Window - 4
17:54:47.296: Inf - Video Window - 4 - 1
17:54:47.718: Inf - Video Window - 4 - 2
17:54:47.765: Inf - Video Window - 4 - 3
17:54:48.859: Inf - Video Window - 4 - 4

Chris P.C. Support Team
User avatar
Posts: 4587
Joined: 01 Sep 2003, 18:31
Location: Chris P.C. HQ

Postby Chris » 15 Jun 2004, 12:18

Does the Pinnacle Software work in the same conditions ?
Did you pasted whole ChrisTV.log file ?
Best Regards,
ChrisPC Support


ChrisTV PVR - The PVR that TAKES control OVER your TV Card
http://www.chris-tv.com

ChrisPC Screen Recorder - Create video tutorials and record your gameplay
http://www.pcscreenrecorder.com

ChrisPC YTD Downloader MP3 Converter
http://www.freeyoutubedownloadermp3converter.com

ChrisPC Free VideoTube Downloader
http://www.videoyoutubedownloader.com

ChrisPC Free Video Converter
http://www.freevideoaudioconverter.com

ChrisPC Free Anonymous Proxy
http://anonymousproxy.how

How to download video?
http://downloadvideo.how

How to change DNS?
http://changedns.how

Member
Posts: 5
Joined: 06 Jun 2004, 14:46

Postby Bacchus » 15 Jun 2004, 13:01

Similar problem here, installed new Nero 6.3.1.15. Now ChrisTV crashes on start (75% of the time) or shortly, about a minute, after start. On the crash I get a Windows "request to send error report"-window but if ChrisTV had fully started video would keep playing as long as the error-window is open.

ChrisTV.log

Edit: After reading OP, I tried removing Nero, that seems to resolve the problem. I ran ChrisTV while an older Nero 6 was installed without any problems. Although I would like to be able to run them (the new nero that is) together.

Member
Posts: 7
Joined: 08 Jun 2004, 09:10
Location: Netherlands

Postby kantjer » 15 Jun 2004, 14:15

Hi Chris,

Yes I posted the whole log files (this is as far as it came before crashing)

I read on a Nero board a number of similar messages TV capture cards not working after the latest Nero upgrade. Like Bacchus I installed a previous Nero version (6.3.1.10) and all problems are gone, I guess we have to wait for the next Nero update and skip this one.

Chris P.C. Support Team
User avatar
Posts: 4587
Joined: 01 Sep 2003, 18:31
Location: Chris P.C. HQ

Postby Chris » 21 Jun 2004, 16:33

These 2 Nero filters seem to cause the problem :

c:\Program Files\Common Files\Ahead\DSFilter\NeQTADec.ax

c:\Program Files\Common Files\Ahead\DSFilter\NeQTVDec.ax

We hope that the Nero team will solve the problem in next release.
Best Regards,
ChrisPC Support


ChrisTV PVR - The PVR that TAKES control OVER your TV Card
http://www.chris-tv.com

ChrisPC Screen Recorder - Create video tutorials and record your gameplay
http://www.pcscreenrecorder.com

ChrisPC YTD Downloader MP3 Converter
http://www.freeyoutubedownloadermp3converter.com

ChrisPC Free VideoTube Downloader
http://www.videoyoutubedownloader.com

ChrisPC Free Video Converter
http://www.freevideoaudioconverter.com

ChrisPC Free Anonymous Proxy
http://anonymousproxy.how

How to download video?
http://downloadvideo.how

How to change DNS?
http://changedns.how

Member
Posts: 7
Joined: 08 Jun 2004, 09:10
Location: Netherlands

Postby kantjer » 02 Jul 2004, 19:42

I just installed Nero’s latest release 6.3.1.17 and the problem still exists.

I unregistered the filter mentioned by Chris as the likely suspects and surprise problems gone. :D

If you want to try this solution go to Start=>Run and execute the following lines:

regsvr32 /u "C:\Program Files\Common Files\Ahead\DSFilter\NeQTADec.ax"
regsvr32 /u "C:\Program Files\Common Files\Ahead\DSFilter\NeQTVDec.ax"

The only consequence seems to be that Nero Vision can’t decode Apple Quick time format after this (something I can live with)

Good luck

Chris P.C. Support Team
User avatar
Posts: 4587
Joined: 01 Sep 2003, 18:31
Location: Chris P.C. HQ

Postby Chris » 02 Jul 2004, 20:48

Do you have any addition Quicktime app installed on your system ? or any Codec Packs ?
Because ChrisTV is still running correctly after updating to 6.3.1.17
Best Regards,
ChrisPC Support


ChrisTV PVR - The PVR that TAKES control OVER your TV Card
http://www.chris-tv.com

ChrisPC Screen Recorder - Create video tutorials and record your gameplay
http://www.pcscreenrecorder.com

ChrisPC YTD Downloader MP3 Converter
http://www.freeyoutubedownloadermp3converter.com

ChrisPC Free VideoTube Downloader
http://www.videoyoutubedownloader.com

ChrisPC Free Video Converter
http://www.freevideoaudioconverter.com

ChrisPC Free Anonymous Proxy
http://anonymousproxy.how

How to download video?
http://downloadvideo.how

How to change DNS?
http://changedns.how

Member
Posts: 7
Joined: 08 Jun 2004, 09:10
Location: Netherlands

Postby kantjer » 02 Jul 2004, 21:12

No additional codec packs installed. I do have Apple QuickTime ver. 6.5 installed

Newbie
Posts: 1
Joined: 03 Jul 2004, 00:09

Postby Swampylee » 03 Jul 2004, 00:15

Hi all,

Exactly the same problem for me with the latest and previous Nero releases.

Chris - for your information, Leadtek released a patch for their WinPVR software which solves the problem (the exact same error happened in their software as with yours). Their update log reads:

1.Fix QuickTime Runtime and Nero QT Decoder Filters' bug.
2.Fix ClosedCaption issue at Intel HyperThreading CPU


I think you already knew this anyway but thought I'd add this incase it helps.
Regards, Swampylee

Chris P.C. Support Team
User avatar
Posts: 4587
Joined: 01 Sep 2003, 18:31
Location: Chris P.C. HQ

Postby Chris » 03 Jul 2004, 07:28

It seems that this problem appears only on some TV Cards, not on all : because ATI AIW 9600 and KNC1 Philips SAA7134 work correctly with ChrisTV.
This could be related also with the driver of the tv card.
But we're trying to find exactly where the problem might be and how to fix it in ChrisTV.
Best Regards,
ChrisPC Support


ChrisTV PVR - The PVR that TAKES control OVER your TV Card
http://www.chris-tv.com

ChrisPC Screen Recorder - Create video tutorials and record your gameplay
http://www.pcscreenrecorder.com

ChrisPC YTD Downloader MP3 Converter
http://www.freeyoutubedownloadermp3converter.com

ChrisPC Free VideoTube Downloader
http://www.videoyoutubedownloader.com

ChrisPC Free Video Converter
http://www.freevideoaudioconverter.com

ChrisPC Free Anonymous Proxy
http://anonymousproxy.how

How to download video?
http://downloadvideo.how

How to change DNS?
http://changedns.how

Next

Return to Tips & Tricks

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest